Založ si blog

Sú drogy naozaj zlé?

Dobrá otázka, že? Viem že väčšina ľudí si pri prečítaní nadpisu povie niečo ako „ach jaj zase nejaké zaručené fakty feťáka obhajujúceho drogy“. K tejto problematike denno denne vychádza množstvo článkov, niektoré drogy propagujú iné zasa zavrhujú. Polovica ľudí sa ozýva za legalizáciu a druhá polovica by tu prvú najradšej vyhnala za hranice tohto štátu.

Prečo sú vlastne drogy zakázané? Oficiálne je to zrejme preto, lebo človek pod ich vplyvom sa „nevie“ ovládať a je nebezpečný pre seba a svoje okolie, tým pádom v právnom štáte nemôže fungovať. Z ekonomického hľadiska je jasné, že zákaz drog mnohonásobne zvýši ich cenu, to čo z toho vyplýva si môžte sami domyslieť, nechcem tu písať žiadne konšpiračné teórie, aj keď sa tomu asi nevyhnem. Nedávno som sa dostal k informáciám, že stopy po drogách, konkrétne po kokaine boli nájdené v 41 zo 46 testovaných členov europarlamentu. Správy o tom si môžete prečítať tu http://www.theguardian.com/world/2005/jul/16/eu.politics alebo tu http://www.dailymail.co.uk/news/article-2362866/Corridors-powder-Drug-scandal-Houses-Parliament-traces-cocaine-toilets-Palace-Westminster.html

Prečo sú teda drogy zakázané keď ich pravidelne užívajú ľudia ktorí ovládajú tento kontinent? Pomáhajú nám snáď niektoré zakázané látky premýšľať o veciach o ktorých nechcú aby sme premýšľali? Ide o biznis, alebo naozaj o naše zdravie? Prečo potom alkohol nieje zakázaný? Robia drogy ľudí viac neposlušných a protestujúcich voči systému o ktorom všetci rozumne mysliaci jedinci vedia, že je postavený na hlavu? Samozrejme sa tu nebavíme o cracku alebo krokodílovi z Ruska, mám na mysli napríklad marihuanu o ktorej sa toho povedal toľko dobrého aj zlého že by to nestačilo ani na všetky poličky Vatikánskeho archívu.

Stavil by som všetky svoje peniaze, aj keď ich veľa nieje, že medzi našimi politikmi by sa našla minimálne polovica ktorá drogy užíva pravidelne, a samozrejme beztrestne. My otroci sa zatiaľ môžme opíjať a likvidovať si pečeň a psychiku alkoholom. Je fakt že mnoho úspešných ľudí drogy užíva, pretože okrem toho že pri ich užívaní skončíte na ulici bez peňazí so zničeným zdravím, vám môžu aj poskytnúť útek z reality a možno vám aj pomôžu nazrieť trošku do vlastného vnútra a dodajú vám silu existovať v tomto skazenom svete. Nechcem zas ale znieť jak niekto kto v nich hľadá útechu a východisko zo svojej zbytočnej existencie, alebo nejaký pseudo-šaman ktorý tie drogy predáva. Podľa mňa stačí keď je človek schopný rozumne uvažovať a vie, kde je miera. Potom si môže vytvoriť svoj názor na to, či mu drogy môžu aj niečo dať (samozrejme nie všetky), a sú zakázané len preto pretože človek pod ich vplyvom môže mentálne rásť, a nie je len chodiaci stroj čo plní rozkazy tých nad nami, alebo je to len nástroj ktorý ma presne opačný efekt a je len pre slabých ľudí ako som napríklad ja.

Moja rada „feťáka preto znie“: život je moc krátky na to aby sme sa báli všetkého okolo nás, a všetko čo v živote vyskúšame a dodá nám rozhľad a skúsenosti je predsa k niečomu dobré. Urobte si vlastný názor a nežite v bubline.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2327x
Priemerná čítanosť článkov: 2327x

Autor blogu

Kategórie

Archív